Начало Новини Актуално В София, Русе, Монтана и Стара Загора се пие най-много бира

В София, Русе, Монтана и Стара Загора се пие най-много бира

Актуално

Стара Загора е един градовете в България, в който се пие най-много бира. Това каза главният секретар на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова. Сред останалите населени места, в които има най-много любители на пивото, са София, Русе и Монтана.

Вече няколко години подред се запазва една много интересна тенденция: в София, Русе, Монтана и Стара Загора да има най-висока консумация на пиво според проучванията, които правим. И това не е така, защото в София живеят 1,5 млн. души, а примерно в Монтана живеят 50 000, просто там най-често се пие бира, коментира Радомирова.

Тя добави, че през зимата 40% от българите пият бира поне веднъж седмично, докато през лятото това правят 60% от лицата над 18 години.

Радомирова посочи, че мъжете у нас са доста по-консервативни във вкусовите си предпочитания и обичат традиционния продукт, докато жените са по-склонни да експериментират и предпочитат по-нестандартни предложения. Затова летните миксове са по-подходящи и специално направени за по-голямата част от дамите.

Информация: вестник Новината

Още новини