Начало Новини Актуално В София отказаха да гледат мярката на тримата старозагорски полицаи

В София отказаха да гледат мярката на тримата старозагорски полицаи

Актуално

Софийски градски съд отказа да гледа мярката за неотклонение на тримата полицаи от ОДМВР - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура. Съдът е счел, че това дело не е от неговата компетентност, а в компетентността на Старозагорския окръжен съд. Тъй като наложената им 72-часова мярка за неотклонение изтече вчера, най-вероятно господата ще бъдат пуснати.

Новината за ареста на тримата редови полицаи от групата за охрана на масови мероприятия в сектор "Охранителна полиция" при ОДМВР - Стара Загора, беше съобщена ден по-рано от пресцентъра на МВР. Арестите са били резултат от съвместните действия на ГДБОП и дирекциите "Вътрешна сигурност" и "Инспекторат", реализирани под ръководството на Софийска градска прокуратура. Старозагорските полицаи бяха задържани в Националната следствена служба. Техните инициали са А.Я., Д.Д. и К.Д и срещу тях са повдигнати обвинения по чл. 143 и чл. 214 във връзка с чл. 321 от НК за организиране на престъпна група за принуда и изнудване. Завчера от пресцентъра на МВР припомниха, че министър Цветан Цветанов разпореди комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Стара Загора след доклад на Дирекция "Инспекторат" по повод сигнали, свързани с дейността на бившия директор комисар Тончо Михайлов, който беше освободен от длъжност със заповед на вътрешния министър на 7 септември, припомня вестник Старозагорски новини.
Дело по мярката за неотклонение на тримата ще има. До редакционното приключване на броя обаче не стана известно кога ще се гледа и дали в Стара Загора.

Още новини