Начало Новини Актуално В Ремотекс получиха ноемврийските заплати

В Ремотекс получиха ноемврийските заплати

Актуално

Всички работници в "Ремотекс - Раднево" АД вече са получили възнагражденията си за ноември 2009 година, съобщи председателят на Стачния комитет Живко Запрянов. С това е изпълнена една от договорките на подписаното с представителите на собствениците споразумение. Следващата е до 28 февруари да бъдат платени авансът и заплатата за декември.

Ръководството е поело ангажимент до края на март да се изплатят и авансът и заплатата за януари и февруари и авансът за март.
Обстановката е сравнително спокойна, има поръчки от "Мини Марица-изток", по които се работи, каза още Живко Запрянов. По график се раздава работното облекло, пристигнали са и обувките, осигурена е питейна вода. Въпреки всичко обаче стачната готовност се запазва и ако до 28 февруари хората не получат парите си, ще пуснем ново уведомление за стачка, съобразено с всички законови изисквания, добави той, пише вестник Старозагорски новини.
Синдикалните организации в завода са изпратили писмо до министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, до д-р Желязко Христов и д-р Константин Тренчев и стачните комитети на миньорските федерации към КНСБ и КТ "Подкрепа". В него те заявяват, че ръководството на "Ремотекс" не реагира на предложението на министъра за участие в проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", което ще даде възможност да се запази персоналът, като премине на намален работен ден и се включи в подходящо обучение за квалификация.

Още новини