Начало Новини Актуално В района на автопазара в кв. К. Ганчев в Стара Загора беше проведена полицейска акция

В района на автопазара в кв. К. Ганчев в Стара Загора беше проведена полицейска акция

Актуално

От 6.00 до 12.00 часа на 14 ноември екипи на РПУ и ОД МВР– Стара Загора по контрол на пътното движение и охрана на обществения ред, служители на сектор Икономическа полиция при ОД МВР и представители на Община – Стара Загора и ТД НАП осъществяваха засилен контрол в района на нерегламентираното тържище за употребявани автомобили  на ул. Загоре.

Акцията, разпоредена от директора на ОД МВР и Районна прокуратура, имаше за цел да предотврати извършването на груби нарушения на Закона за движение по пътищата, в това число престоя и паркирането на МПС по главния път І-5 и пътния възел към гр. Раднево, създаващо затруднения в движението и предпоставки за настъпване на пътни инциденти, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора. Извършвани бяха  и проверки за установяване на нерегламентирана търговска дейност, както и за нарушения на изискванията за регистрация на МПС. 
По време на операцията  бяха  проверени 99 МПС. От извършените проверки бяха констатирани 60 нарушения, за които са съставени 14 акта (10 – по Закона за движение по пътищата, 2 – по Кодекса за застраховането и 2 – по Наредбите на Община Стара Загора) и  са наложени 46 глоби по фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата.  Репатририрани бяха три МПС, неправилно паркирани в района на автобусното обръщало и затрудняващи другите участници в движението.
Засилените мерки предотвратиха нерегламентираното извършване на търговска дейност в обхвата на пътя, както и неправилното паркиране на МПС и съдадоха условия за нормално движение по републиканските пътища.
Мерките за опазване на реда и контрола върху безопасността на движението в района ще продължат и през следващите седмици. Паралелно това, общинска администрация и полицията ще търсят устойчиво решение за  регламентиране на тържището и преместването му на по-безопасно място в рамките на общината.

Още новини