Начало Новини Актуално В Раднево спечели независим кандидат-кмет

В Раднево спечели независим кандидат-кмет

Актуално

Номинираният от инициативен комитет Коалиция "Възраждане за Раднево" д-р Юлиан Илчев е новият градоначалник на миньорската община. Независимият кандидат-кмет се наложи с минимален брой гласове на балотажа в събота над колегата си медик - д-р Димитър Димитров, партиен кандидат на ГЕРБ.

Със 133 гласа в повече от съперника си, д-р Илчев е новият кмет на Раднево, информира вчера председателят на Общинската избирателна комисия Теньо Диков. "Според 100 процента обработени секционни протоколи Юлиан Илчев е спечелил 3932 гласа (или 50.86% от действителния вот), за Димитър Димитров са подадени 3799 бюлетини (49.14%)", съобщи данните за областния всекидневник Теньо Диков.
Избирателната активност е достигнала 42.35%, малко по-ниска от тази на първия тур - 42.67%. Общо 7941 гласоподаватели от всички 18 636 регистрирани избиратели са упражнили правото си на вот в 37-те избирателни секции. Действителните бюлетини са 7731, а недействителните - 210.
"Както на първия тур, проведен на 24 октомври, изборният ден премина спокойно, без регистрирани нарушения на изборното законодателство и изборния процес. В ОИК не постъпи нито една официална жалба. Имахме само един сигнал по телефона относно поведението на един застъпник, но без сериозни последствия", информира още шефът на радневската ОИК, цитиран от вестник Старозагорски новини.
Ще припомним, че общо деветима бяха регистрираните кандидати за кметове на миньорската община - 4-ма партийни и 9-има независими.
По време на балотажа в подкрепа на д-р Димитър Димитров се обявиха шестима от отпадналите кандидати на първия тур - независими и партийни от дясно и център.


ПП ГЕРБ - Раднево, ще обжалва изборния резултат

Ще обжалваме резултата от втория тур на кметския вот заради сериозни нарушения, заяви вчера общинският координатор на ПП ГЕРБ в Раднево Димитър Желев. Той отказа подробности, но съобщи, че след като в близките 2-3 дни жалбата бъде внесена в Административен съд - Стара Загора, мотивите ще бъдат огласени. Изборите в миньорския град са първата загуба на ПП ГЕРБ в Старозагорска област от 2005 г., когато новосъздадената партия спечели убедително първите избори за Европейски парламент.

Още новини