Начало Новини Актуално В Раднево ще се проведе протест срещу нарушителите на пътя

В Раднево ще се проведе протест срещу нарушителите на пътя

Актуално
протест нарушители на пътя

С резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември трябва да се отбелязва като Ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. През 2012 година този ден е 18 ноември. Съвместно с Младежки общински съвет - Стара Загора на 16 ноември в сградата на сектор Пътна полиция – Стара Загора ще бъдат раздавани материали във връзка с безопасността на движението по пътищата.

Младежите ще бъдат и в екипи с патрулиращите полицаи, за могат да напомнят и на шофьорите на пътя, че бдителността и предпазливостта са най-доброто оръжие във войната на пътя.

На 18 ноември в Раднево ще се проведе протестно шествие с автомобили срещу неспазващите ограниченията на скоростта. Събитието ще започне от болница Д-р Чакмаков в 11,00 часа и ще продължи по улиците на града при спазване на ограничителната скорост. Целта е да се покаже на останалите шофьори в движението каква е разрешената скорост. Ще бъдат раздавани листовки, а на автомобилите ще има плакати с призиви за спазване на правилата за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Шествието ще приключи на центъра на с. Знаменосец, общ. Раднево, където ще бъдат поставени цветя в памет на загиналите по пътищата.

Още новини