Начало Новини Актуално В Павел баня забраняват найлоновите торбички от 1 май

В Павел баня забраняват найлоновите торбички от 1 май

Актуално
Община Павел баня

На 29 април община Павел баня организира кампания по почистване на града и населените места. Служителите от общинската администрация ще почистят крайпътните участъци на главен път I-6, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство ще направят по-приятен за пътуване участък от път II-56 между Павел баня и село Турия.

Малките ученици от СОУ Хр. Ботев ще почистят района на училището, а по-големите ще се справят с отпадъците в района между базите на ПРО-ЕАД и комплекс Милениум. В мащабната кампания ще се включат и всички училища и кметства на територията на общината, съобщиха от пресцентъра на кметската администрация.

Това събитие е част от общинската програма За чиста Павел баня, която включва конкурс Граждани за чист курортен град, забрана за използване на найлонови торбички от търговските обекти в Павел баня от 1 май, доставка на съдове за домашно компостиране, както и разяснителна кампания относно разделното събиране на отпадъци, което е въведено от 2006 г. в общината.

Още новини