Начало Новини Актуално В Park Маll Стара Загора ще бъде открита Болница за плюшени мечета

В Park Маll Стара Загора ще бъде открита Болница за плюшени мечета

Актуално
Болница за плюшени мечета

Национален алианс на хората с редки болести и  студентите от Медицински факултет, Стара Загора ще проведат събитие за деца Болница за мечета на 9 и 10 април от 12,00 часа в Park Mall Стара Загора.  Децата, посетили събитието, ще имат възможност да се превърнат в лекари, да оперират, да пазаруват лекарства за плюшените си играчки и да пишат рецепти.

Под формата на игри и забавления малчуганите ще разговарят за болестта и здравето със студенти по медицина, ще получават съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Водещ на събитието ще е Чичо Мечок , а гости ще ни бъдат вокални студиа Маргаритките.

Болницата за плюшени мечета е международен здравен проект. Неговата цел е да се намали тревогата у децата, свързана с посещение на лекари и болници и да допринесе за подобряване на детската здравна култура. Детското събитие дава шанс и на младите студенти по медицина да общуват с малки пациенти в неформална среда.

Болници за мечета се провеждат във Великобритания, Норвегия и Австралия с огоромен успех, сподели Незабравка Асенова , организатор от Национален алианс за хора с редки болести. В България до сега детските събития са се провеждали в Пловдив и Варна, а сега е ред на Стара Загора.

Донесете любимата си плюшена  играчка, която е болна, за да я прегледаме и излекуваме! Когато играем заедно, страхът от болници и бели престилки изчезва, съобщиха организаторите.

На събитието ще гостуват и детски психолози, благодарение на сдружение Самаряни.

Още новини