Начало Новини Актуално В Park Mall Стара Загора е експонирана изложба на фалшиви модни стоки

В Park Mall Стара Загора е експонирана изложба на фалшиви модни стоки

Актуално
Изложба на ментета

Списание Harper's BAZAAR представя до 29 април в Park Mall Стара Загора близо 50 фалшиви модни артикула, подредени в модерна изложба - част от кампанията на изданието Ментетата не са на мода. Партньори на инициативата са Агенция Митници, ГДБОП – Главна дирекция Борба с организираната престъпност, Столичната регионална здравна инспекция и Регионалната здравна инспекция – Стара Загора.

Всички “модни експонати” са част от големи пратки, заловени на територията на Р България. Кампанията подкрепи и Диляна Попова, която се обяви против модните фалшификати от името на модел и дизайнер със собствена модна линия.

Целта на Harper’s BAZAAR е да алармира обществеността, че ментетата са опасни не само за нашето здраве, но и ощетяват в големи размери производителите на оригиналните продукти, пагубни са за икономиката ни и най-вече възпитават погрешно отношение. По данни на Агенция Митници резултатите за заловени артикули от предходната година са над 2,5 милиона „ментета”, което е с около 40% повече от 2009 г. Покачил се е и процентът на фирмите, които искат митницата да следи за спазване на правата върху интелектуалната собственост – с 30%. Заплахите за здравето на хората, употребяващи ментета са изключително високи според Здравната инспекция, особено козметичните продукти трябва да се купуват само от оторизираните магазини.

От 15 до 29 април 2011 г. домакин на изложбата е Park Mall Стара Загора, а през май тя ще гостува на Mall of Plovdiv.

Партньорите на инициативата Ментетата не са на мода призоваха потребителите да не употребяват фалшиви стоки, а ако видят неправомерна продажба, да сигнализират Агенция Митници или МВР.

Още новини