Начало Новини Актуално В община Стара Загора влизат 160 млн. лева от европейски проекти

В община Стара Загора влизат 160 млн. лева от европейски проекти

Актуално
Живко Тодоров

Имате компетентен управленски екип в община Стара Загора, който през следващите две години ще управлява средства в размер на 160 млн. лева, които ще влязат от европейски проекти, заяви пред журналисти избраният за президент Росен Плевнелиев. Президентската институция ще подкрепя и съдейства всички усилия за привличане на инвестиции в Стара Загора, каза още г-н Плевнелиев.

Той постави началото на дебат за определяне на приоритетите за Стара Загора и региона, които трябва да се интегрират в Националната програма за развитие 2020. Днес стартирахме дебата, зададохме посоката, а след три месеца отново ще се върна тук, за да говорим по конкретни проекти и тяхната реализация, каза още г-н Плевнелиев.

В проведената среща участваха кметът Живко Тодоров, представители на община Стара Загора, директорите на регионални структури, неправителствени и работодателски организации, представители на Тракийския университет и директори на енергийни държавни дружества.

Росен Плевнелиев подчерта, че Стара Загора не е център на Регион за планиране, но е Център на развитие. Той е отправил покана за участие на представители от града в съветите по инфраструктура и регионално развитие към президентството.

Сред приоритетите на бъдещия президент са и демографските проблеми. Практиката показва, че има сериозен отлив на млади хора във всички европейски страни. Те ще започнат да се връщат в България когато в страната започне да се предоставя по-добро качество на живот и стандартът стане по-висок. И аз ще работя за това, каза още бъдещият държавен глава. Според него, това ще се случи когато Брутният вътрешен продукт но глава от населението стане 60% от средния за Европа. В момента той е 44%.

Дебат за приоритетите на Стара Загора

Още новини