Начало Новини Актуално В област Стара Загора са подадени близо 30 000 данъчни декларации

В област Стара Загора са подадени близо 30 000 данъчни декларации

Актуално
Декларация

С 25% са се увеличили потребителите на електронната услуга за изпращане на декларации за доходите по интернет, подписани с електронен подпис. След края на данъчната кампания, в Област Стара Загора са подадени 27 890 данъчни декларации за доходите на физически лица. 2 100 от тях са изпратени по интернет и лицата ползват отстъпка от 5%, ако имат данък за довнасяне.

От НАП напомнят, че ако дължите данък общ доход, можете да го платите по интернет, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП. Ако сте пропуснали крайният срок за плащане - 2-и май, на дължимите от Вас суми ще бъдат начислени лихви. Възможност за проверка на техния размер е чрез лихвения калкулатор, публикуван на страницата на НАП, или на информационния телефон 0700 18 700.

При плащане по банков път се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. Задължително условие за коректно плащане е вписване на верни лични данни, период, за който се отнася вноската и входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да се попълни и кода за вид плащане (111213 - Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др. за декларациите за облагане на доходите на физически лица) в специално определеното за това поле.

За въпроси и консултации можете да позвъните на информационния телефон на НАП – 0700 18 700, на цената на един разговор за цялата страна.

Още новини