Начало Новини Актуално В Музея на религиите ще бъде открита интересна изложба

В Музея на религиите ще бъде открита интересна изложба

Актуално
Реставрация

На 12 юли, 18,00 часа в Музея на религиите в Стара Загора ще бъде открита изложбата Италианският патент между минало, настояще и бъдеще. Реставрацията: Методи и средства на италианското превъзходство между изкуство, наука и технологии.

Изложбата съдържа 30 постера, които проследяват историята и методологията на реставрация на паметници на културата в Италия от XVIII в. до наши дни. Това разкрива и отношението към историческото наследство през различните епохи, както и гледната точка към необходимостта от съхраняването му, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Представени са модерните техники, които се използват за реставрирането на книги, мозайки, гоблени, стенописи, живописни платна и архитектурни ценности. Специален постер е посветен на двайсетгодишната история на реставрацията на Тайната вечеря на Леонардо да Винчи.

Събитието се организира от Регионалния исторически музей в Стара Загора в сътрудничество с Италианския културен институт в София, Министерството на външните работи на Република Италия, Почетното консулство в Стара Загора, под патронажа на Италианското посолство.

Още новини