Начало Новини Актуално В МОМН оправят бакиите на нескопосана замянка от миналото

В МОМН оправят бакиите на нескопосана замянка от миналото

Актуално

Два варианта за решаването на проблема с павилионите на Професионалната гимназия по обществено хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора бяха обсъдени в Министерството на образованието на 23 февруари т.г. На срещата с министър Сергей Игнатов присъстваха зам.-областният управител Галина Стоянова, главният архитект на общината Иван Кирчев, директорът на гимназията Зина Камбурова и представители на фирма Ефир.

Единият от вариантите е павилионите и оборудването им да бъдат преместени на терен от 225 кв.м, собственост на Община Стара Загора. От Общината са се ангажирали да предприемат законови процедури, за да се осигури достъп на учениците до тях, съобщи Галина Стоянова. Вторият вариант е изграждането на нови павилиони и преместване на оборудването в тях, пише вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че проблемът датира от септември 2007 г., когато с решение на бившия Общински съвет 500 кв.м от терена, на който са разположени павилионите - използвани за практическо обучение, е предоставен на Христо Динев, собственик на фирма "Ефир", в замяна на два етажа от детска градина No 8, дворно място и доплащане от 300 000 лв. Впоследствие се оказа, че павилионите са актувани като държавна собственост, тоест Общината е предоставила терена на Динев с тежест и в продължение на няколко години нито бизнесменът успя да реализира инвестиционните си намерения, нито училището можеше да ползва учебната си база.
През 2010 г. Динев заяви, че е готов да изгради два съвременни павилиона на ПГОХ "Райна Княгиня" в двора на училището със собствени средства.

Още новини