Начало Новини Актуално В - МОЛ Галерия ще се проведе международен кулинарен фестивал - 12.05.2016

В - МОЛ Галерия ще се проведе международен кулинарен фестивал - 12.05.2016

Актуално
1misl pozn bgКакто вече ви информирахме, тази година 7 български града са домакини на Международен кулинарен фестивал, откриването на който ще бъде в Стара Загора на 12 май. Фестивалът се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас, с цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъде събрано по едно и също време в България. Кампанията е продължение на инициативата Мислиш си, че познаваш България!?, която през миналата година популяризира страната ни като туристическа дестинация сред родните туристи. Повече информация за събитието може да се види на www.iknowbulgaria.bg.  Специфичното заСтарозагорското събитие е, че по време на него, пред представителите на дипломатическите мисии и други гости от национални и международни организации и потенциални инвеститори ще бъде представен икономическият, туристическият и инвестиционен потенциал на регион Стара Загора. Регионални партньори на проявата са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Агенцията за регионално икономическо развитие.
Старозагорският форум ще се проведе в Мол Галерия Стара Загора, като на него ще има щандове на всички страни, подкрепили фестивала, с представяне на техните кулинарни специфики. Ще има и щандове за представяне на регионалните ни постижения в кулинарното изкуство, вкл. хранителни продукти и вино. На място ще и се провеждат презентации и ще се приготвят кулинарни специалитети. Обръщаме се с предложение към производители на храни и напитки от региона да представят продукцията си по време на фестивала. Ще им бъдат осигурени специални щандове за презентация и дегустация и възможност за продажба с касов апарат.  

Събитието е и със сериозен благотворителен елемент, като събраните от него средства ще бъдат насочени към старозагорското здравеопазване.

За допълнителна информация и заявки за участие със щанд в старозагорското събитие на фестивала можете да се обръщате към:

ВЕСЕЛА КОЦЕВА,
GTC БЪЛГАРИЯ
0888 88 08 77  
vessela.k@gtc.bg

Още новини