Начало Новини Актуално В Мини Марица-изток готвят богата програма за празника

В Мини Марица-изток готвят богата програма за празника

Актуално
1сграда миниВсяка година на 18 август - Деня на Успението на Св. Иван Рилски, патрон на българските миньори и работещите в минната промишленост се чества Деня на миньора. През 1994 г. с постановление на Министерския съвет, честването на празника бе възстановено и вече 20 години българската минна гилдия прави всичко възможно, независимо от трудностите в бранша, да отбелязва този ден и да напомня на обществото за ролята и мястото на минната промишленост в икономическото развитие на страната.
В Мини Марица-изток също се готвят за празника. На 13 август ще бъде открита изложба от рисунки на деца на работещи в дружеството – Моят ден в Мини Марица-изток на Алеята в Раднево.
На 14 август започват турнири по бадминтон и тенис на маса, които ще се провеждат в спортната зала на администрацията.
На 15 август на стадион Миньор в Раднево ще има футболна среща и между отборите на Мини Марица-изток и състезание по дърпане на въже
Среща с представители на Клуба на миньорите-ветерани, връчване на почетни плакети за цялостен принос на специалистите енергетици, работили дълги години в Мини Марица-изток ЕАД – Велизар Вълчев и Йордан Тенев, ще се проведе от 9 .30 часа в четвъртък в залата на администрацията. Ще има и матине с Илия Ангелов и представяне на новия му албум Песни за морето и любовта.
Експозиция на картини от Фонда на галерията от пленера Земя, светлина и хора, спонсориран от Мини Марица-изток, ще бъде открита в 11.30 часа в Художествената галерия в Раднево.
Празничен концерт за Деня на миньора с участието на фолклорен ансамбъл Гергьовден, Раднево, рок-група Ентусиаст, Гълъбово, група Бекстейдж, Стара Загора ще започне в 19.30 часа на площад Коста Рашев в Раднево.

Още новини