Начало Новини Актуално В Международен панаир Пловдив отвориха врати изложбите Агра, Винария и Фудтех

В Международен панаир Пловдив отвориха врати изложбите Агра, Винария и Фудтех

Актуално

Агра, Винария и Фудтех75 новости демонстрират изложбите Агра, Винария и Фудтех, които се провеждат от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив. Представени са иновации от областта на селското стопанство, лозаро-винарството и хранителната индустрия. Участват близо 650 фирми от тридесет държави. Предстоят 26 делови събития.

Тук е събрано всичко ново за земеделието и агробизнеса, очертава се посоката за развитие на отрасъла, показва се кои са иновациите и какво от тях може да се приложи, това заяви министърът на земеделието Десислава Танева, която откри шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване. Той е единствен на Балканите и се организира от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите. Специален гост на церемонията беше Пау Рока, генерален директор на Международната организация по лозата и виното.

Мегафорумът дава научни и практически решения за климатичните промени, екологичното замърсяване, биопроизводството, здравословното хранене, показва нови бизнес инициативи и модерни продукти за потребителите, изтъкна д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

След като преряза лентата, министър Танева разгледа експозициите, разположени в шест палати и откритите площи край тях. Тя обърна специално внимание на последните разработки на научни институти от състава на Селскостопанската академия.

Шестото издание на мегафорума е доминирано от високите технологии, променящи целия път от нивата до трапезата. Гамата от оборудване и материали за трите отрасъла е по-богата. Разширено е представянето на животновъдството в рамките на Агра. В Града на виното и деликатесите участници в изложбите Фудтех, Винария и Вкусове от Италия представят храни, напитки и гурме специалитети. За първи път се организира конкурсът Нов продукт на българския пазар.

Очакват се 40 000 гости от България и Европа. Специалистите имат право на безплатен достъп след регистрация. Билетът струва 7 лева, а за ученици и пенсионери е 4. Работното време е от 9 до 18 ч., в неделя - до 14.

В последния ден ще бъдат обявени имената на посетителите, спечелили наградите, които са: кафе машина за капсули Caffetiammo, подаръчна кошница от фирма Ростар и бензинова моторна резачка RURIS 242 заедно с аксесоари за нея.

На снимките:

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева преряза лентата и откри изложбите Агра, Винария и Фудтех в Международен панаир Пловдив.

Министър Десислава Танева се избра пролетен зюмбюл, селектиран от български научен институт.

 p2 19.02

Още новини