Начало Новини Актуално В мебелното предприятие Средна гора АД - Стара Загора очакват скоро съживяване на потреблението

В мебелното предприятие Средна гора АД - Стара Загора очакват скоро съживяване на потреблението

Актуално

Средна гора е основана през 1963 г. Оттогава и до днес фирмата е специализирана в производството на мебели от масивна дървесина. Дружеството е частна собственост на няколко български акционери, никой от които не притежава мажоритарен дял. В Средна гора в момента работят 383 души. Средната брутна работна заплата е около 500 лв.

Текучеството е малко, но преди време заради кризата във фирмата е имало съкращения. Изпълнителен директор на Средна гора е Александър Палешутски. Той е специалист по механична технология на дървесината. На този пост е от 25 години. Има една дъщеря и внук, пише вестник Национална бизнес поща.
Надявам се, че скоро ще започнем да излизаме от тежката ситуация. Предприятие Средна гора първо влезе в кризисната ситуация, защото сме зависими от чуждестранните пазари. Чрез шведската фирма Икеа изнасяме продукция за целия свят. Затова първи бяхме повлияни от сътресенията в Европа и САЩ. Сега обаче очакванията ни са за съживяване на потреблението. В този смисъл смятам, че във фирмата няма да се налагат повече съкращения, заяви г-н Палешутски.

Още новини