Начало Новини Актуално В МБАЛ Д-р Христо Стамболски чакат близо 4 млн. лева по европроект

В МБАЛ Д-р Христо Стамболски чакат близо 4 млн. лева по европроект

Актуално

Писмо за подкрепа по проект за доставка на медицинска апаратура и извършване на строително-ремонтни дейности по ОП "Регионално развитие" в МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" ЕООД получи Община Казанлък от министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Проектът е по схема BG161PO001/1.1-11/2011 "Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации" и е на стойност 3 759 152 лева, информират от пресцентъра на общината.
Здравният министър е одобрил дейностите, предвидени в проектното предложение на Община Казанлък по оборудване и строително-монтажни работи. Доставката на оборудване включва общо 33 позиции, сред които компютърен томограф, дигитален рентгенов апарат, ехограф, комбиниран с цветен доплер - по един за Кардиология и за Отделение по вътрешни болести, холтер за ритъмни нарушения, 2 кардиомонитора, 28 пациентски монитора, биохимичен анализатор, лапароскопски набор апарати за диагностика и лечение, кувьоз, 3 анестезиологични апарата, 6 хемодиализни апарата и др., пише вестник Старозагорски новини.
Строително-ремонтните работи са насочени в четири отделения, три сектора и два операционни блока на лечебното заведение, където е предвидена доставка и монтаж на медицинската апаратура.
Общинската болница в Казанлък е единственото здравно заведение в Старозагорска област, което беше включено в предварителния списък на здравното министерство /откакто беше оглавено от министър Стефан Константинов/ за получаване на евросубсидии. Подобна благина обаче не е предвидена за най-голямата болница от областта МБАЛ "Киркович", която поема всички по-тежки случаи от общинските болници и има вопиюща нужда от ново оборудване.

Още новини