Начало Новини Актуално В Mall Galleria Стара Загора са експонирани най-добрите снимки на National Geographic

В Mall Galleria Стара Загора са експонирани най-добрите снимки на National Geographic

Актуално

В Mall Galleria Стара Загора експонирани най-добри снимки National GeographicMall Galleria Стара Загора откри изложба, която представя част от най-добрите фотоси, собственост на National Geographic в неговата 125-годишна история, запечатала лица, места и мигове, превърнали се в емблема на каузи, народи и държави.

Снимките, които са изложени в Mall Galleria, са подбрани от главния редактор на списанието Крис Джоунс. Сред тях са добилите световна известност снимки на Афганистанско момиче на Стив Маккъри, спиращата дъха снимка на Ник Никълс с приматологa Джейн Гудол и нейното шимпанзе, уникалният поглед към Мека на Томас Аберкромби и много други, красили кориците на световното списание.

Специален гост на Mall Galleria Стара Загора беше Веселина Милева – специалист в отдел Образование, младежки дейности и спорт. Тя поздрави гостите и даде официален старт на отборния конкурс Моят град през моите очи, в който могат да се включат деца и младежи от 2 до 18-годишна възраст. Децата от детските градини ще имат за задача да изобретят тематична арт инсталация или апликация по време на организираната от търговския център работилница на 25 януари от 11:30 часа на ниво 2.

По-големите – от 7 до 18-годишна възраст, ще трябва да се вживеят като истински професионални фотографи и да заснемат онова, което най-много ги впечатлява в Стара Загора, след което по време на работилницата да изработят тематичен колаж от снимките на всички участници в отбора.

Своеобразната също златна колекция от  детски погледи върху родното място ще се бори за зрителското одобрение чрез гласуване във Facebook фен страницата на Mall Galleria Стара Загора: https://bg-bg.facebook.com/galleriasz.

Онлайн вотът за арт инсталация и колаж на тема Моят град през моите очи ще протече от 26 януари до 1 февруари 2014 г. На 2 февруари 2014 г. ще бъдат обявени и наградени двата отбора-победители - по един във възрастова група, чийто арт инсталация и колаж са спечелили най-много гласове. Наградите за двете първи места са цифров фотоапарат с фотопринтер Canon, а всички участници в работилницата ще получат грамота и брандиран подарък. Златната фото експозиция ще бъде в Mall Galleria Стара Загора до края на месец януари.

В Mall Galleria Стара Загора са експонирани най-добрите снимки на National Geographic

Още новини