Начало Новини Актуално В Казанлък започва изграждането на Интегриран воден проект

В Казанлък започва изграждането на Интегриран воден проект

Актуално

Община Казанлък организира на 14 април от 11.00 часа в кв. Христо Ботев - до бившия Междуучилищен център, първа копка по Интегриран воден проект, Етап 1. Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов и управителят на Крам Комплекс Груп ЕАД-София Радослав Гьорев (Крам Комплекс Груп ЕАД e фирмата изпълнител) официално ще дадат старт на строителните дейности по проекта, съобщиха от пресцентъра на общината.

Интегриран воден проект, Етап 1: Изграждане на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. Христо Ботев, изграждане на канализационна помпена станция и тласкател, с. Овощник” бе спечелен от Община Казанлък по ОП Околна среда. Той е финансиран със средства от Кохезионния  фонд на Европейския съюз и национално съфинансиране. Общата стойност на проекта 6 422 400 лева, от които безвъзмездната помощ е 6 128 896 лева.
С реализацията на Интегрирания воден проект ще се постигне техническо решение на два проблема.  Първият касае изграждането на вътрешна канализационна мрежа, реконструкция на вътрешна водопроводна система и отвеждане на отпадните води на кв. Христо Ботев в Казанлък до Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ). Вторият проблем засяга изграждането на канализационна помпена станция и тласкател на с. Овощник, община Казанлък, с което отпадните води на селото ще бъдат отведени до ГПСОВ.

С осъществяването на този мащабен проект, свързан с  изграждането на канализация в един от най-големите квартали на Казанлък – кв. Христо Ботев, ще се постигне огромен социален ефект както за живеещите там близо 6000 души, така и за населението на с. Овощник, което наброява близо 1800 души.

Срокът за реализация на„Интегриран воден проект, Етап 1: Изграждане на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. Христо Ботев, изграждане на канализационна помпена станция и тласкател, с. Овощник” е август 2010 г.

Още новини