Начало Новини Актуално В Казанлък започва изграждане на нова сграда на пожарната служба (видео)

В Казанлък започва изграждане на нова сграда на пожарната служба (видео)

Актуално

статистика търговияМного неразумно са били харчени средствата на българския данъкоплатец по време на управлението на тройната коалиция. Давани са пари за добро имиждово представяне, а за важни за обществото дейности, финансиране няма. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по време на първа копка на нова сграда на противопожарната служба в Казанлък.

Не мога да разбера защо никъде не се отразява по медиите и не се говори по случая Хохегер (б.а. Тройната коалиция сключва договор за 1,5 млн. евро с австрийския лобист Петер Хохегер, известен като лобисткия скандал). Защото 1,5 млн. евро са отишли за да се лъска имиджа на предишния кабинет и една голяма част в размер на 500 000 евро да се върнат към приятелката и спътницата в живота на премиера Станишев (б.а. Моника Йосифова). От 2006 година, когато пожарникарите работят в лоши условия на труд, няма пари за да се направи необходимото, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дълго чаканата нова сграда на пожарната служба в Казанлък, в която работят най-добрите огнеборци в България, ще бъде готова в края на годината. Тя е на стойност 1,8 млн. лева, предоставени от МВР.

През 2013 г. е предвидено по оперативните програми 100 млн. лева да бъдат вложени в закупуване на техника за българските огнеборци, за пожарна безопасност и защита на населението, каза още министър Цветанов. Вицепремиерът обеща на пожарникарите от Казанлък, че ще получат модерна специализирана техника.

Приветствия от кмета на община Казанлък Галина Стоянова и от вицепремиера и на министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод на започващото изграждане на нова сграда на районната служба Пожарна безопасност и защита на населението в Казанлък

Венета Асенова

Още новини