Начало Новини Актуално В Казанлък ще бъде посрещната 13-а рота от мисия в Афганистан

В Казанлък ще бъде посрещната 13-а рота от мисия в Афганистан

Актуално

рота Афганистан посрещанеНа 26 март 2013 г. в Казанлък тържествено ще бъдат посрещнати българските военнослужещи от 13-а рота, завърнали от участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан – ISAF. Военнослужещите са 300 души от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, всички са от военните формирования в Казанлък.

На церемонията, чието начало е 11,30 часа в центъра на града, пред хотел Казанлък, се очаква да присъства министър-председателят от служебното правителство на България Марин Райков, както и министърът на отбраната в служебния кабинет Тодор Тагарев. Ще присъстват още началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият на Сухопътните войски на БА ген. Нейко Ненов, бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, и др. висши военни, много граждани и близки на рейнджърите. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще посрещне и поздрави военните, участвали в мисията в Афганистан - всички от Гарнизон-Казанлък, изпълнили с чест и достойнство своя дълг, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На 4 септември 2012 г. от центъра на Казанлък с военен ритуал бе изпратен настоящият контингент от Българската армия за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар.

Още новини