Начало Новини Актуално В Казанлък пълнят дупките с бетон

В Казанлък пълнят дупките с бетон

Актуално

Дупките по уличните платна на Казанлък, дълбоки над 30 см, се запълват с бетон, съобщиха от пресцентъра на общината. Ремонтът на уличната мрежа в града на розите е започнал веднага след първите по-слънчеви дни. До 6 март т.г. са положени 11.5 куб. метра.

4-членна комисия, водена от старши-експерта инж. Ботьо Бонев и служители в техническата служба, за три дни са обходили всички улици в Казанлък и се измериха разрушенията по асфалтовите настилки, пише вестник Старозагорски новини.

Отбелязани са местата по 41 улици в града, където дупките след минусовите температури, изключително лошото зимно време и липсата на цялостни ремонти през последните години се нуждаят от неотложен ремонт. Първи са запълнени с бетон дупките по улиците с по-интензивно движение, като булевардите Никола Петков и Освобождение и улиците Ал. Стамболийски, Шипченска епопея, Ген. Драгомиров. Заедно с това се прави подготовка за закупуване на гореща асфалтова смес за ръчно полагане при дупките с по-малка дълбочина, но с по-голяма площ. Тази технология, за разлика от използваната през последните години в общината, е най-удачна и с най-голяма устойчивост на покритието. При подходящи температурни условия ще започне и тази дейност. За целта ще бъдат закупени необходимите машини - валяк, машина за рязане на асфалт и бетон и машина за трамбоване - тип пачи крак.

Община Казанлък подготвя документите за обявяване на две обществени поръчки, свързани с асфалтирането и ремонта на улиците на територията на общината и общинската пътна мрежа. Съгласно Инвестиционната програма на Общината, за тази дейност в бюджета са предвидени 1 798 200 лв. с ДДС.

Подготвя се и втора обществена поръчка за закупуване на каменна фракция и емулсия за запълване на уличните дупки по технологията Печматик. Предвидените общински средства за това са 225 000 лв.

 

Още новини