Начало Новини Актуално В ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора откриват Програмата Addvantage

В ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора откриват Програмата Addvantage

Актуално
Стара Загора

Партньорската програма на изпитните отдели на Британски съвет Addvantage се представя за първи път у нас. Тя ще бъде официално открита на 15 октомври от 18 часа в един от най-добрите регионални изпитни центрове на Британски съвет в България – Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан в Стара Загора.

Над 70 представители на образователни институции, които предлагат подготовка за изпитите на Кеймбридж и международната тестова система IELTS, ще участват в двудневен семинар, воден от презентатори на университета Кеймбридж, съобщиха от пресслужбата на Британски съвет. IELTS семинар за учители и Уъркшоп за компютърните изпити на Кеймбридж ще се проведе на 16 октомври от 09.30 до 12.30 часа в ГПЧЕ Ромен Ролан -  Стара Загора.
Българските училища, университети и езикови центрове вече могат да се включат в глобалната партньорска програма на Британски съвет Addvantage, която открива допълнителни възможности за ученици, студенти и курсисти от цялата страна. Институциите, отговарящи на критериите за членство в програмата, ще получат безплатен достъп до различни образователни ресурси за подготовка за изпитите на университета Кеймбридж.
В откриването на програмата Addvantage ще участва Питър Аштън, Директор „Учебна дейност” в Британски съвет. През последните 20 години той е работил в редица държави по света - Испания, Виетнам, Япония, Египет, Бруней, Кения, Полша, Китай и Бангладеш. В България е от началото на месец септември и споделя, че е впечатлен от високите резултати на българските кандидати явяващи се на изпитите на Кеймбридж.
„За мащабите на България присъствието на изпитите на Кеймбридж е наистина впечатляващо. Това създава допълнително предизвикателство пред кандидатите, които вече имат силна конкуренция помежду си, и съответно стимул да постигат дори още по-високи резултати. В тази връзка мисля, че партньорската програма Addvantage идва в България в подходящия момент и ще помогне на образователните институции да отговорят на повишените очаквания”, казва Питър Аштън.
Британски съвет работи в България вече 20 години, през които се утвърди като най-надеждната, опитна и професионална организация провеждаща изпити от Обединеното кралство. Над 25 000 души са придобили чрез нас международно признати британски езикови квалификации само за последните пет години, а над 8000 са се явили на изпити за международно признати британски професионални и академични квалификации, споделя Надя Огорелкова, Мениджър на отдел „Изпити” на Британски съвет.
„В продължение на много години работим в сътрудничество с езикови училища и други образователни институции в България и разбираме, че нашата работа би била невъзможна без тяхната подкрепа. Затова, като знак на благодарност и, за да затвърдим нашето сътрудничество, с радост представяме първото издание на програмата Addvantage”, казва Надя Огорелкова.
В партньорската програма могат да се включат всички училища, образователни институции или организации, които в рамките на 2011г. регистрират определен брой кандидати за следните изпити на университета Кеймбридж:
Young Learners English Test, Key English Test, CB KET, KET for Schools, CB KET for Schools, Preliminary English Test, CB PET, PET for Schools, CB PET for Schools, First Certificate in English, CB FCE,FCE for Schools, Certificate in Advanced English, CBCAE, Certificate of Proficiency in English (CPE), Business English Certificates ( Preliminary, Vantage & Higher), ILEC, ICFE, TKT.
Членовете на програмата ще могат да използват нейното лого в промоционалните си материали и ще бъдат включени в списък с партньори, публикуван на уебсайта на Британски съвет. Те ще имат достъп и до различни информационни и образователни материали за подготовка за изпитите на Кеймбридж, до семинари с участието на представили на университета и до презентации пред родители и учители на безплатните онлайн ресурси за изучаване на английски, които предлага Британски съвет.


 

Още новини