Начало Новини Актуално В БТПП връчиха японската награда за качество БОСЕЙ 2010

В БТПП връчиха японската награда за качество БОСЕЙ 2010

Актуално
Стара Загора

В Българска търговско-промишлена палата (БТПП) бяха връчени традиционните награди за качество БОСЕЙ 2010. С високото отличие бяха наградени Токуда Банк АД за успешно прилагане на системата за тотално управление на качеството – TQM и ГЕОТЕХМИН ООД – за цялостен принос за насърчаване на търговските отношения с Япония и прилагане на добри японски практики по време на изграждането Метрополитен София.

Наградата БОСЕЙ е учредена през 2008 г. от Института за следдипломна квалификация при УНСС-София, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на специализиралите българи в Япония, JICA и AOTS (the Association for Overseas Technical Scholarship), съобщиха от пресцентъра на БТПП.
На церемонията присъстваха Н. Пр. Макато Ито, посланик на Япония, г-н Цветан Симеонов и г-н Евгени Ангелов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, който връчи тазгодишните награди. 
Името на наградата идва от логото на Токайския университет и означава стремеж към звездите, или стремеж към съвършеното качество. Наградата се връчва за постижения при въвеждането на добри практики от японския мениджмънт и високо качество при изпълнението на концепцията за тотално управление на качеството в България. Наградените до сега фирми са: През 2008 г. - Токуда болница и Оптикс АД, гр. Панагюрище, а през 2009 г. - Аиссист ЕООД – София.

Още новини