Начало Новини Актуално В БТПП беше представен проект за обучителна програма за младежи с увреждания

В БТПП беше представен проект за обучителна програма за младежи с увреждания

Актуално

Вили ван Импе и Цветан Симеонов

Председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов проведе среща с почетния консул на България в Източна Фландрия Вили Ван Импе. Обсъдени бяха плановете за по-нататъшното развитие на отношенията на Палата с бизнеса от региона и нови идеи в тази посока.

Вили Ван Импе постави въпроса за евентуално официално участие на панаира в Гент. Той информира за новия посланик г-жа Аник ван Калстер, който пристига от Белгия.

В рамките на срещата бе обсъден проект за обучителна програма за младежи с увреждания, който е в процес на подготовка. Българската търговско-промишлена палата предоставя различни възможности чрез своята мрежа – например, използване на експертизи за обучение в образователните центрове.

Другото измерение на проекта е търсенето на подходяща работа за стажантите след завършване на програмата.

Г-н Ван Импе от три години е почетен гражданин на Габрово обявен от Общинският съвет за приноса му в укрепването на приятелството между общините Габрово и Аалст - кралство Белгия и за успешната реализация на съвместни инициативи в областта на социалната сфера и здравеопазването.

Още новини