Начало Новини Актуално В БСП до последно бистрят политическата си декларация и платформа за действие

В БСП до последно бистрят политическата си декларация и платформа за действие

Актуално

Днес на свое заседание Националният съвет (НС) на БСП ще разгледа отново проекти за политическа декларация и платформа за действие за развитие и промяна на БСП и България, чиито първи варианти бяха отхвърлени от мнозинството от състава на НС на заседанието, проведено на 10 октомври. Двата партийни документа трябва да бъдат приети на предстоящото през уикенда заседание на 47-мия партиен конгрес.

Това съобщи за вестник Старозагорски новини председателят на Областния съвет на БСП Трифон Митев.
Политическата декларация ще съдържа оценка на загубата, причините за това, което се случи с БСП на изборите, състоянието на партията след изборите, оценка на управлението досега, както и волята за промяна и развитие на БСП и България. Проектът на платформата включва темите: конституционализъм, парламентарна дейност, местно самоуправление, развитие на пряката демокрация, нов информационен обмен във и извън БСП, политически и граждански кампании и проекти, коалиционна политика, партньори и път към гражданското общество, ефективно функциониране на структурите на партията и кадрова политика.
"Очевидно е, че проектите за двата документа трябва да бъдат преработени основно от председателя Сергей Станишев и членовете на Изпълнителното бюро, след като миналата събота те не бяха приети от мнозинството членове на НС", коментира  Трифон Митев.
Пред вестника ни той отказа да прогнозира как ще се развие ситуацията на предстоящото заседание на конгреса - ще бъде ли сменен Сергей Станишев и дали ще се приеме предложението на старозагорските социалисти за стартиране на нов пълен предконгресен цикъл на отчети и избори в "столетницата".
"Освен редовно избраните делегати, гости на конгреса ще бъдат и всички депутати и кметове, избрани с бюлетината на БСП", съобщи още Митев.
Той информира, че БСП ще закрие предизборната си кампания за кмет на Раднево на 22 октомври с митинг-концерт. Ще припомним, че кандидат за градоначалник на миньорската община от името на БСП е банкерът Венцеслав Благоев.

Още новини