Начало Новини Актуално В Берлин беше представен Фестивалът на розата

В Берлин беше представен Фестивалът на розата

Актуално
Фестивал на розата

Разнообразна природа, богато културно наследство, съхранени традиции и гостоприемство - това е в основата на стратегията ни за превръщане на България в целогодишна туристическа дестинация, каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов пред представители на чуждестранни медии, участници в пресконференцията за България на туристическото изложение IТВ в Берлин.

Изложението се провежда в столицата на Германия. ITB-Берлин привлича ежегодно над 170 000 посетители, сред които 108 000 предприемачи и над 10 000 изложители от 180 държави.

Новата ни рекламна кампания за Германия ще залага на съчетаването на традицията на морските почивки с по-малко познатите специализирани видове туризъм. Повече от 40 хиляди паметници на културата, седемте обекта в страната, които са под закрилата на ЮНЕСКО за световно културно наследство – това са само част от отличните предпоставки за развитие на културен туризъм в страната. По думите на Иво Маринов интерес за туристите представляват също скалните градове от древността, римските крепости и театри, гробниците и стотиците храмове.

За първи път през тази година Фестивалът на розата в Казанлък ще се превърне в мултикултурен фестивал, който в продължение на повече от месец ще покаже на своите гости спектакли, традиции, занаяти, фолклор и други, обърна специално внимание зам.-министърът при представянето на българските дестинации за културен туризъм, съобщиха от Община Казанлък.

Още новини