Начало Новини Актуално Уволниха горски надзирател от Стара Загора, узаконил бракониерска сеч

Уволниха горски надзирател от Стара Загора, узаконил бракониерска сеч

Актуално

Държавно горско стопанство - Стара Загора, уволни дисциплинарно горския надзирател от село Искрица Деян Желев. Причината за най-тежката мярка според Кодекса на труда е, че наказаният е узаконил със своята експедиционна марка бракониерска сеч. За влезлия в сила акт потвърди лично зам.- директорът на лесничейството инж. Ярослав Ярославов.

За вестник Старозагорски новини той коментира, че нарушението, извършено от Желев, е повече от непристойно и е позорящо професията на горския надзирател.
Разкриването на случая е станало на 3 август т.г. Тогава е подаден сигнал от началника на гълъбовския участък на Държавно горско стопанство - Стара Загора. Местни хора са се заинтересували дали в района на село Искрица се извършва регулярна сеч. Оказало се, че такава няма и веднага след алармата е потърсено съдействие от РУ на МВР - Гълъбово. При проверка на място са открити 9 кубични метра нарязани дърва за огрев, върху които е била поставена експедиционната марка на Деян Желев.
В обяснението си пред шефовете на лесничейството Деян Желев признава, че се е подвел. Той твърди, че не е искал да се облагодетелства, а само да помогне на човек, който бил в затруднено материално положение...
Държавно горско стопанство - Стара Загора, обаче разпореди ревизия, за да се установи има ли други подобни нарушения в Гълъбовския район. Това е първият случай на подобно нарушение от горски служител в област Стара Загора, а по него е образувано и досъдебно производство.

Още новини