Начало Новини Актуално Уволниха дисциплинарно началника на Регионaлния инспекторат по образование в Стара Загора

Уволниха дисциплинарно началника на Регионaлния инспекторат по образование в Стара Загора

Актуално

Със заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов вчера дисциплинарно беше уволнен началникът на Регионален инспекторат - Стара Загора, Любомир Любенов. Като основен мотив е посочено - несправяне с работата.

Любомир Любенов е единственият просветен шеф, който оцеля в продължение на три правителства. За началник на РИО е назначен с министерска заповед на 06.03.2002 г., а две години по-късно се явява и печели конкурс за държавен служител в надпревара с настоящия депутат от ПП ГЕРБ Нели Калнева. И управлява РИО - Стара Загора, в продължение на общо 8 години и 5 месеца.
"Аз няма да коментирам нито заповедта на министър Сергей Игнатов, нито това, което се е случило. Само едно ще кажа, че законодателството е предвидило достатъчно възможности, по които хората да търсят справедливост. Така че въпрос на преценка от моя страна е какво ще направя.
От утре няма да заемам длъжността, но ще използвам възможностите, които вашата медия ми предоставя, за да бъдат уведомени хората за причините, довели до "промяната".
С чиста съвест мога за заявя още, че съм доволен от свършеното досега, защото много неща се направиха, много неща влязоха в норма, но както един живот не е достатъчен на човек да свърши всичко, така и изминалите 8 години и 5 месеца не са достатъчни, за да свърша това, за което се борех", коментира пред вестник Старозагорски новини ни Любомир Любенов.

Още новини