Начало Новини Актуално Уволнението на инж. Румен Райков предизвика протести в негова подкрепа във ВиК - Стара Загора (видео)

Уволнението на инж. Румен Райков предизвика протести в негова подкрепа във ВиК - Стара Загора (видео)

Актуално

Служители на ВиК - Стара Загора протестират срещу освобождаването на управителя инж. Румен РайковНад 300 служители на ВиК - Стара Загора, техни колеги от други общини и граждани на областния град протестираха мирно пред Областна администрация в защита на безпринципно освободения от длъжност управител на водоснабдителното дружество инж. Румен Райков. Той беше назначен на поста пред 2006 г. по време на управлението на тройната коалиция и до момента успя да реализира редица успешни проекти, благодарение на които в Стара Загора няма воден режим.

Недоволстващите изпратиха до председателя на БСП Сергей Станишев и до регионалния министър Десислава Терзиева писмо и подписка с близо 600 безрезервно подкрепящи инж. Райков.

Искаме да се спре с политическите смени. Не сме съгласни с това да има смени без причини. Работили сме добре с инж. Райков и в израз на уважение сме тук, в негова защита, заяви Жаклина Смилянова, председател на КТ Подкрепа във ВиК - Стара Загора.

Нека този протест да не бъде против махането на Румен Райков, а за неговото връщане като управител на дружеството. Както Майка Тереза е казала - ако има протест, който подкрепя мира, поканете ме, но не ме канете на протести против войната, каза Ивелина Василева, служител на ВиК - Стара Загора.

Откакто г-н Райков е директор на това ведомство направи много за града, заяви Георги Георгиев, който не работи в дружеството, но е солидарен с протестиращите.

Недоволстващите направиха опит да се отправят към централата на БСП - Стара Загора, но бяха спрени от полицаите, защото нямат разрешение за провеждане на шествия.

Искахме да се отправим към централата на БСП, защото в момента, цялото ръководство на държавата е в ръцете на БСП и него искаме да попитаме как се вземат тези решения и на какво основание, обясни Стойко Петков, ръководител на отдел Реализация при ВиК - Стара Загора.

Очаква се новият управител на ВиК - Стара Загора Радостин Миланов да встъпи в длъжност в понеделник. До 2011 година той беше общински съветник от ДПС в Павел баня, а в момента е представител в местния парламент на коалиция БСП – ЗС Ал.Стамболийски.

В началото на март 2009 г. срещу него беше повдигнато обвинение за злоупотреба с пари по програма САПАРД за рехабилитация на общински междуселищен път, в чието изпълнение участваше фирма, управлявана от Миланов. Делото е прекратено, съобщиха от Районна прокуратура - Казанлък.

иг

Още новини