Начало Новини Актуално Уволнени педагози учредиха свое сдружение

Уволнени педагози учредиха свое сдружение

Актуално

Стара ЗагораНационално сдружение с нестопанска цел "Педагогическа асоциация за професионализъм, иновации, развитие и устойчивост на системата - ПАПИРУС" ще обединява педагози в страната, които активно ще подпомагат компетентните органи при вземане на решения във връзка с дейностите на образованието и възпитанието на децата.

Решението за създаването му е взето на среща в събота в Казанлък, съобщи един от инициаторите - Любомир Любенов. Сред учредителите са и 8-те уволнени от министерството шефове на регионални образователни инспектората, сред които е и самият Любенов. Той води дело във ВАС.
Създаването на ПАРИРУС е провокирано от нарастващия хаос в управлението на образованието, отстъпление от завоювани позиции в областта на външното оценяване, пропуските при организацията и провеждане на държавните зрелостни изпити,  незадълбочения анализ при въвеждане на задължителното обучение на 5-годишните деца и др., обясниха учредителите.
Като първа проява на сдружението ще бъде активното участие на неговите членове в обсъждането на Закона за училищното образование.

Информация: вестник Новината

Още новини