Начало Новини Актуално Ути готви за Никулден в Стара Загора двуметров сом

Ути готви за Никулден в Стара Загора двуметров сом

Актуално

Ути Бъчваров готви Никулден Стара Загора

70-килограмов сом с дължина 2 м ще бъде сред атракциите за Никулден в Стара Загора. Това е най-голямата риба, уловена в региона, след като Община Стара Загора обяви, че търси най-отбрания екземпляр, който ще бъде сготвен в най-големия двуметров тиган в България, от известния кулинар и ТВ водещ Ути Бъчваров.

На празничния 6 декември, от 16,30 часа той ще спретне кулинарни изкушения като рибена чорба и плакия на главната улица пред Общината, съобщиха от пресцентъра.

70-килограмовият сом ще бъде докаран и ще заеме своето подобаващо място на сцената около 14,00 часа. Той е уловен в пресевните край с. Шаново от Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов – Стара Загора и от старшия треньор на отбора Калин Митранов. Останалата близо 50 кг риба, необходима за вкусотиите на Ути, е уловена от язовир, стопанисван от Георги Балев.

Над 120 кг свежи зеленчуци ще бъдат предоставени от магазини за хранителни стоки Си Би Ес, а над 200 литра вино се осигурява от винарна Тера Тангра. Рибата, продуктите и виното се предоставят безвъзмездно. Над 1 000 порции риба и рибена чорба ще раздаде Ути в късните следобедни часове на Никулден.

Кулинарният празник в Стара Загора ще бъде заснет от екип на предаването Бързо, лесно, вкусно и излъчен по БНТ.

По същото време на площада пред Общината ще бъде открит и австрийски коледен базар, ще грейнат и светлините на коледната украса в града.

Още новини