Начало Новини Актуално Ути Бъчваров ще сготви в Стара Загора най-голямата риба за Никулден

Ути Бъчваров ще сготви в Стара Загора най-голямата риба за Никулден

Актуално

Ути Бъчваров готви риба Никулден

Община Стара Загора търси най-голямата, уловена риба в старозагорско за Никулден, която ще бъде сготвена в най-големия тиган в България, с диаметър почти 2 м. На 6 декември, от 16.30 часа по повод големия християнски празник, на главната улица пред сградата на общината, ще се развихри известният кулинар и ТВ водещ Ути Бъчваров, който ще готви шаран плакия и вкусна рибена чорба по стари подбрани рецепти.

За вкусните гозби Община Стара Загора ще осигури над 100 кг подбрана едра риба, свежи зеленчуци и червено вино. Старозагорци ще могат да се насладят, както на процеса на приготовление, така и на вкуса на традиционните за Никулден ястия.

След като храната бъде осветена, над 1 000 порции риба и рибена чорба ще бъдат раздадени в късните следобедни часове на празничния ден. Толкова събира най-големият тиган в България, който е направен от челото на локомотив, произведен през 1907 г. Уникалният тиган се държи на три крака и е изработен през лятото на 2012 г., за рождения ден на предаването Вкусно. Разполага с големи дървени лопати и е истинска атракция, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Според мен с малък тиган радостта е несподелена, казва Ути Бъчваров. Това начинание е олицетворение на идеята да раздаваме и споделяме храната. За първи път в Стара Загора в най-големия тиган у нас ще се готви риба!

Още новини