Начало Новини Актуално Успели българи ще помагат на хората да постигат целите и мечтите си

Успели българи ще помагат на хората да постигат целите и мечтите си

Актуално
Усмивка

Писна ли ти хората около теб да мрънкат и да се оплакват от живота си? И ти също да се чувстваш в безизходица, да не виждаш надеждата. Факт е, че все повече българи не харесват живота си и дори последните проучвания сочат, че българите са сред най-големите песимисти в света. Време е да се промени това, смятат експертите от Института по невро-лингвистично програмиране (НЛП) и са се заели с амбициозната задача да променят тази негативна тенденция, съобщиха инициаторите.

За тази цел те стартират Национална кампания Да направим нещата, които винаги сме искали!.

Те ще провокират хората да си обещаят, че през 2012 г. ще започнат да правят нещата, които искат да направят и отлагат от много време. Не е нужно да е нещо голямо – може да е една малка стъпка, важното е да започнеш. Например, да отидеш на фитнеса, който отлагаш от много време, да прочетеш книгата, която стои от месеци до леглото ти, да се обадиш на приятел или роднина без причина.

Веднъж постигнал нещо, което винаги си искал, ще усетиш колко хубаво, удовлетворяващо и пристрастяващо е. И хората около теб също ще се запалят и ще се стремят да правят добри неща за себе си. Настроението и поведението са заразни. И когато сме успешни и усмихнати, това се предава и на хората около нас. Можем да започнем още от днес с нещо малко. Утре ще станат повече и по-големи, коментира Ангел Лазаров, основател и председател на УС на Института по НЛП.

Кампанията ще стартира на фейсбук страницата на Института. На нея през цялата 2012 година хората ще разказват какво са успели да направят за себе си. Своя опит ще споделят и над 300 успели българи, преминали обучения по НЛП, каквито са Димитър Тодоранов – треньор на националния отбор по карате, Ани Владимирова – психолог и консултант на предавания като Биг Брадър, основател на първия български сайт за психотерапия он-лайн; Албена Комитова – председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България (ПАМБ); Димитър Георгиев – управител и собственик на D&D Express; д-р Светлин Наков – най-успешният обучител на софтуерни специалисти в България, ръководител на Софтуерната академия на Телерик. Практически съвети ежеседмично ще дават и експертите от Института по НПЛ.

Идеята ни е това да стане като една мрежа, в която да се включат възможно най-много хора, да споделят примера си, да заразяват все повече хора с успеха си. Доброто е заразно. Нека направим нещо за себе си през 2012 г. Ето, идва Новогодишната нощ, в която много хора си пожелават неща, които искат да им се сбъднат. Нека тогава си обещаем, че ще правим повече неща за нас самите, допълва Ангел Лазаров.

Институтът по НЛП е основан през 2005 година и е първата организация в България, която редовно провежда обучения по НЛП, съгласно международните стандарти за сертифициране. Невро-лингвистичното програмиране (НЛП) е система за изследване и промяна на реалното житейско поведение чрез набор от принципи, поведенчески похвати и техники. НЛП предлага практически познания за това как да надраснем своя индивидуален житейски опит и да повишим способността си за постигане на по-добро качество на живот.

Още новини