Начало Новини Актуално Услуги за българския бизнес във Виена

Услуги за българския бизнес във Виена

Актуално
Услуги за българския бизнес във Виена

Помощ за вашия бизнес във Виена е проект, който си поставя за цел да информира предприемачите от България и Австрия и да улесни възможностите за съвместен бизнес между двете страни. Платформа на проекта е създаденият сайт www.bgbusinessvienna.at. Чрез сайта български фирми могат да публикуват реклами за продуктите си и съобщения за търсене на партньори за реализиране на съвместни проекти с австрийски фирми.

Фирмите от Австрия също могат да публикуват своите реклами и съобщения, с цел реализиране на продуктите си на българския пазар.

Този обмен на информация ще помогне за по-бързото разширяване на сътрудничеството и кооперирането между български и австрийски фирми, обяснява създателят на сайта инж. Румен Радков.

Популяризирането на проекта се извършва посредством използването на различни маркетингови инструменти и вече десетки търговски институции и фирми в Австрия и в България са запознати с него. Целта е сайтът и възможностите за съвместна дейност, които той предлага, да се използват от всички, които имат интерес.

Във Виена всяка година се организират стотици панаири, изложби, семинари, срещи с търговски характер. Те предлагат възможности за контакти с потенциални клиенти и партньори и представяне на търговски изделия.
Чрез сайта Помощ за вашия бизнес във Виена предприемачите могат не само да се информират, а и да поискат допълнителна информация и помощ в подготовката за участие; да се осъществят покани на подходящи бизнес партньори; да си запазят хотел; да се ангажира преводач и всичко друго, което е нужно за протичане на един успешен бизнес форум.

Провеждането на успешен бизнес в Австрия има доста особености и различия с моделите, които се прилагат в България. Изпълнителите на проекта имат богат опит в успешното проучване на пазара и продажбата на продукти в Австрия. Един от ефективните начини за това е българската фирма да има свое представителство във Виена. Представителство на място дава най-добри възможности за защита на вашите интереси и оперативно изпълнение на задачите, казва инж. Радков. Тази дейност обаче би струвала доста средства и усилия за всяка българска фирма и затова той предлага неговата организация да се ангажира със задачата. Това означава поемането на дейности, свързани с: търсене на подходящи бизнес партньори; предлагане и представяне на българските продукти; събиране на информация;  кореспонденция с австрийските партньори и грижа за интересите на предприятието от България от първия контакт до завършване на сделката.

Сайтът www.bgbusinessvienna.at предлага и актуална информация за полетите от и до Виена, предвижването с автобус, влак или такси. На него може да се намери информация за хотелите, за предстоящите събития, при това свързани не само директно с бизнеса; за важните телефонни номера във Австрия и други.

Фирмите могат да публикуват и своя търговска информация, реклами и обяви, като тази възможност е безплатна до средата на септември 2011 г.

Още новини