Начало Новини Актуално Условна присъда за Бесоолу

Условна присъда за Бесоолу

Актуално

Наказание от по една година условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок наложи вчера Окръжен съд - Стара Загора, на павелбанския бизнесмен Иса Бесоолу и общинската служителка Милена Кавръкова, обвинени по чл. 304, ал. 1 и 2 от НК. Съдът счете, че събраните доказателства по делото не са достатъчно основателни, а съществуват и смекчаващи вината обстоятелства.

Те ще трябва да платят по 3000 лева гаранция и разноските по делото, а Кавръкова - и 1000 лева глоба, пише вестник Старозагорски новини.
Общинската служителка от Павел баня Кавръкова беше обвинена в престъпление по служба затова, че като ръководител на общинско звено е присвоила 28 хиляди лева, които са били гаранция за изпълнение на обекти по обществени поръчки. Тя е дала парите за съхранение на общинския съветник Иса Бесоолу, който ги е върнал ден по-късно с протокол.
Обвинението срещу бизнесмена бе за предлагане на подкуп на вещо лице, за да изготви занижена оценка на два апетитни парцела в Павел баня, които са държавна собственост, с изградена инфраструктура и минерална вода, и съучастие, както и за длъжностно присвояване на средства от касата на общината в Павел баня.
Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Пловдив.

Още новини