Начало Новини Актуално Управителите в ПРО ЕАД - Павел баня отиват ареста за длъжностно присвояване

Управителите в ПРО ЕАД - Павел баня отиват ареста за длъжностно присвояване

Актуално

56-годишният Никола Колев, управител на Профилактика, рехабилитация и отдих ЕАД - Павел баня и управителката на ресторанта към оздравителния комплекс Нели Гезенчова, на 47 г. отиват в ареста с постоянна мярка задържане под стража, постановена от Районен съд - Казанлък. Срещу тях е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, за което могат да гледат през решетките от 3 до 15 годни.

Двамата бяха арестувани от екипи на сектор Борба с организираната престъпност при ОД МВР - Стара Загора и Икономическа полиция - Казанлък на 12 ноември. При проверката е констатирано, че в комплекса са настанявани лица, без да заплащат за ползваните услуги - нощувки и медицински процедури. Обвиняемите многократно са присвоявали пари и вещи, държавна собственост – връчени им да ги пазят и управляват. Маркирали са храните от свободната консумация в ресторанта не на касовия апарат, а на лаптоп с принтер и по този начин не са отчитали приходите. По неофициални данни само по този начин на ден са си прибирали около 2000 лв.
В кухнята на ресторанта са намерени над 100 кг развалени меса, които са готвени и сервирани на клиентите. Изкисвали ги във вода и във водка, за да не се усеща миризмата.
Постъпвали са много сигнали дори и за стомашно-чревни разстройства в резултат на консумация на храна в този ресторант, заяви зам.-районният прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров. Той уточни, че в хода на разследването са установени и други лица, съпричастни с дейността на двамата арестувани и предстои евентуално и те да бъдат привлечени към наказателна отговорност.
Отделно в комплекса са открити големи количества хранителни продукти с неустановен произход и срок на годност.
На дружеството е наложена и глоба в размер на 25 000 лв. от НОИ – Стара Загора за установени в предходен период нарушения на рамковия договор с НОИ.
Никола Колев е назначен на поста с протекциите на Емилия Масларова (б.а. тогава социален министър).

 

Още новини