Начало Новини Актуално Юпитер холдинг изгражда нов завод за горещо поцинковане

Юпитер холдинг изгражда нов завод за горещо поцинковане

Актуално
Юпитер холдинг

Завод за горещо поцинковане, собственост на Юпитер холдинг, ще започне работа през май 2011 г. Предприятието се намира край Пловдив. Инвестицията, която е направена, е на стойност 20 млн. лв. В региона има само две подобни предприятия - в Турция и в Сърбия и с пускането на завода си Юпитер холдинг ще заеме съществен дял от пазара.

Изтеглихме банков заем и ползваме лизингова схема за основните машини в новия завод, като е договорен и шестмесечен гратисен период след старта на предприятието, каза пред вестник Пари собственикът на Юпитер холдинг Николай Иванов.
Ние и досега имаме мощности за горещо поцинковане, но те обработват детайли с дължина до 13 м и през 2010 г. сме обработили 5000 т детайли за пътната и енергийната инфраструктура. В новия завод дължината на обработваните детайли е до 7 метра. Спестяват се операции и освен по-ефективно и качествено, поцинковането в новия завод ще бъде и по-евтино. Годишният капацитет ще бъде около 60 хил. тона поцинковани детайли.

Поехме риска да инвестираме в трудно време, но това си има и предимства - по-ниски цени на изграждане на новата мощност и готовност за следващия икономически цикъл на подем, коментира Николай Иванов.

Още новини