Начало Новини Актуално УниКредит Булбанк представи нова стратегия за развитието на земеделието

УниКредит Булбанк представи нова стратегия за развитието на земеделието

Актуално

булбанк оражжерия

На 16 май най-голямата банка в България - УниКредит Булбанк, представи за първи път в Стара Загора новата си стратегия за развитие на земеделието и фермерството у нас. Селскостопанският сектор в старозагорска област е един от приоритетите във визията на банката за развитието на региона.

Отговорността ни е да подпомагаме перспективните отрасли на икономиката на България. Това е нашата мисия. Започваме от Стара Загора, защото тя е важен район не само в земеделието, заяви още при пристигането си в града на липите Паскуапе Джамбои, член на УС на УниКредит Булбанк и директор  Банкиране на дребно.
В подкрепа на неговите думи са и цифрите, които показват значимостта на банката за местния бизнес и за клиентите изобщо. Към март 2012 г. кредитите за малък бизнес в региона са отбелязали ръст от 3% на годишна база и вече възлизат на 88 млн. лв. В сектора селско стопанство увеличението е с 4% и достига 6,62 млн. лв. Привлечените от малките и средни предприятия средства са се увеличили с 14% за година и в края на март са били 55 млн. лв. В момента банката обслужва над 670 компании, което е с 24% повече в сравнение с 2011 г.
В регион Стара Загора УниКредит Булбанк разполага с 30 локации, включително и в големи търговски вериги. Съгласно стратегията на банката да бъде полезна на всеки клиент с най- добри решения, 26 персонални консултанти предлагат индивидуален подход, като взимат предвид специфичните потребности на компаниите и особеностите на икономическата ситуация, информира вестник Национална бизнес поща.

Депозитите от региона в УниКредит Булбанк са 55 млн. лв. и от най-голямата банкова институция у нас отбелязват тенденция към увеличаване.

Над 150 клиенти на банката, водещи представители на бизнеса от земеделския сектор, присъстваха на събитието в централния старозагорски филиал, за да се запознаят с новите възможности за финансиране, от които могат да се възползват. Вие работите за икономиката на този район. За нас е удоволствие да разговаряме с вас за нашия общ бизнес. Искаме да разберем от какво се нуждаят нашите клиенти, кога имат най-голяма необходимост от нас, за да можем да им предложим адекватна подкрепа на най- добра за тях цена, обърна се към присъстващите г-н Джамбои.

Диана Чилова, регионален директор регион Банкиране на дребно, Стара Загора и нейният колега Димитър Петков, старши мениджър в отдел Бизнес клиенти също споделиха пред многобройната аудитория интересни акценти от Програмата на УниКредит Булбанк за работа със земеделски производители.

Малко по-късно бизнес разговорите продължиха в неформална обстановка на коктейл, които банката беше организирала за своите гости.

По време на събитието пред сградата имаше мини изложение на модерна селскостопанска техника, която клиентите имаха възможност да закупят с финансовата помощ на банката.

 

Още новини