Начало Новини Актуално Уникално фототипно издание на Рибния буквар излиза на пазара

Уникално фототипно издание на Рибния буквар излиза на пазара

Актуално
1Рибен буквар2111Сдружение Българска история, подкрепено от Фондация Българска памет, пуска на пазара луксозно издание на Буквар с различни поучения (Рибен буквар) на д-р Петър Берон. То ще бъде посветено на 220-годишнината от рождението на именития българин, която отбелязваме през 2019 г.
Изданието се отличава с това, че паралелно до оригиналните текстове от Рибния буквар е разположен и осъвремененият текст на проф. Лилия Илиева, така че читателят да е улеснен в процеса на четене. Книгата предлага множество бележки под линия и богат предговор, които потапят читателя в контекста на създаването на този бележит труд, ограмотил цели поколения в миналото.
Изданието е с твърди корици и прави сериозна заявка за едно от малкото подобни, които показват, от една страна, автентичното съдържание на буквара, а от друга, актуализирана информация по съответната тема. За улеснение на читателя, страниците предлагат структурираноподнесена информация в отделни раздели, тъй като Рибният буквар по начало има характер на цялостен курс за начално обучение, изграден по научна методика.
Осъвременяването на текстовете е реализирано от Лилия Илиева, която е професор по Общо и сравнително езикознание в ЮЗУ Неофит Рилски – Благоевград. Тя е преподавател по Етнолингвистика и в ПУ Паисий Хилендарски. Била е лектор по български език и култура в Пекинския университет за чужди езици, Китай и е автор на множество публикации в български и чуждестранни периодични издания по въпросите на езикознанието.
Рибният буквар на д-р Петър Берон ще може да бъде поръчан още на 23-ти ноември от www.bulgarianhistory.shop, а в края на месеца ще бъде наличен и в търговската мрежа.

 

1Рибен буквар221118

 

Още новини