Начало Новини Актуално УНИЦЕФ стартира кампания в помощ на децата в нужда

УНИЦЕФ стартира кампания в помощ на децата в нужда

Актуално
кампания УНИЦЕФ деца в нужда

Има деца, които не мечтаят за играчки. И Дядо Коледа е безсилен да изпълни желанията им сам, защото той може да донесе играчки, но не и грижа, любов, семейство. Затова на помощ идват хората с щедри сърца - дарителите на УНИЦЕФ. Това е посланието на новата дарителска кампания на УНИЦЕФ България, която започва на 1 декември и чийто централен персонаж е Добрият старец.

Той за пръв път ще замени и своя традиционен червен костюм със син като символ на силата, която дарителите и УНИЦЕФ имат, за да променят живота на стотици деца в риск. Кампанията се състои от телевизионен клип, радио спот, печатна и външна реклама, уеб сайт и уеб банери. Режисьор на клипа е Алекс Кристанов, а оператор Георги Андреев.

Събраните средства от кампанията на УНИЦЕФ България ще финансират работата на организацията в подкрепа на семействата и децата в риск. Даренията ще се събират чрез изпращане на СМС на кратък номер 1021 (на стойност 1 лев или 1,20 лева с ДДС в зависимост от мобилния оператор), чрез активиране на директен дебит за месечни дарения във всяка банка или през касите на Easy Pay.

Освен медийната кампания, ще бъдат проведени редица промоционални активности в търговските центрове, където всеки желаещ ще може да се снима със синия Дядо Коледа на УНИЦЕФ, както и да научи повече за начините как може да помага на децата в нужда.

На 29 и 30 ноември, 1, 16, 21 и 22 декември синият Дядо Коледа на УНИЦЕФ ще гостува в Сердика Център, а от 2 до 15 декември в The Mall. Желаещите да се снимат с него могат да посетят и синята зона на УНИЦЕФ в магазин Икеа на 30 ноември и 1 ,7, 8, 14, 15, 21 и 22 декември.

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

кампания УНИЦЕФ

Още новини