Начало Новини Актуално Унгарската асоциация на леката индустрия с интерес за партньорство със сродни фирми и организации в България

Унгарската асоциация на леката индустрия с интерес за партньорство със сродни фирми и организации в България

Актуално

Ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Будапеща Невена Стоянова информира за проведена среща с председателя на Унгарската асоциация на леката индустрия д-р Ливия Кокач. На срещата са обсъдени редица въпроси засягащи проблемите, новостите и приоритетите в развитието на леката индустрия и съставляващите я сектори в България и Унгария. Специално внимание е отделено на темите свързани с:

  • Липсата на персонал и полагане на усилия за преодоляването му чрез провеждане на допълнителни обучения за повишаване на квалификацията, повишаване на доходите на работещите в сектора, обмяна на добри практики.
  • Въвеждане на иновации и модернизации с цел повишаване на конкурентоспособността на фирмите, опазване на околната среда, чрез съвместно участие по проекти за европейско финансиране.
  • Стартиране на съвместен проект за изграждане на център за рециклиране на текстилни отпадъци между България и Унгария.

От унгарска страна е изразен сериозен интерес за партньорство и срещи с представители на леката индустрия в България.

Проявилите интерес фирми и браншови организации могат да изпратят информация и да се свържат с Невена Стоянова, ръководител СТИВ, e-mail: n.stoyanova@mi.government.bg, тел.:+36306762188

Още новини