Начало Новини Актуално Улиците в Стара Загора се пръскат с препарат за топене на снега

Улиците в Стара Загора се пръскат с препарат за топене на снега

Актуално
Снегорин

Във връзка със зачестилите сигнали, постъпили в Община Стара Загора, за снегорини, които се движат по улиците с вдигнати гребла, са проведени спешни разговори с концесионера по почистването фирма Нелсен чистота. Кметът Живко Тодоров предприе спешна инспекция, за да се запознае на място със ситуацията в града.

Според управителя на дружеството Стоян Димитров, причината машините да не ринат снега е, че от 4,30 ч. до 12.30 часа улиците на града, включително и кварталите, са третирани три пъти с препарата за топене на сняг айсмелт, допълнително се разпръсква и сол, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Особено внимание в обедните часове се отделя на кв. Три чучура - север, ул. Христо Ботев и бул. Славянски. При необходимост хвърлянето на специализирани препарати ще се повтори многократно през деня. Едва след спиране на снеговалежа снегорините ще започнат да разчистват разтопения сняг.

Два екипа на EVN работят по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа край селата Остра могила, Казанка, Кирилово и Богомилово, съобщиха от електроразпределителното дружество. Аварийно е преустановено електроподаването за населението, уточняват оттам. Обстановката в района се затруднява от обилния снеговалеж, придружен от силен вятър.

Още новини