Начало Новини Актуално Укрити данъци за близо 1 млн. лева установи НАП в Стара Загора

Укрити данъци за близо 1 млн. лева установи НАП в Стара Загора

Актуално
НАП данъци

56 физически лица и еднолични търговци от Стара Загора са пропуснали да внесат в бюджета над 950 000 лева. Сумите са от недеклариран и невнесен данък общ доход и ДДС, и са устновени след приключени ревизии на лицата. В хода на ревизионното производство, инспекторите по приходите от  офиса на НАП в Стара Загора са запорирали активи, банкови сметки движимо или недвижимо имущество на 61 ревизирани лица.

След постъпили искания от прокуратурата са извършени и приключени 4 ревизии, в резултат на които са установени укрити данъци за над 1.3 милиона лева.
При проверка на 57 фирми са констатирани сериозни нарушения на данъчно-осигурително законодателство. Последвалите ревизии на въпросните фирми са приключили с разкрития за “спестени” данъци и осигуровки за над 4.3 милиона лева.
В резултат на получени уведомления за откриване на производство по несъстоятелност, при три от ревизираните фирми са установени укрити данъчно-осигурителни задължения за над 3 милиона лева.
Предотвартените щети на бюджета след приключилите 91 ревизии от началото на годината са за над 15,6 милиона лева.
И през летните месеци продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприемните мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпроснисни към всеки опит за данъчни измами.

Още новини