Начало Новини Актуално Уебинар на тема: Винен туризъм - повишаване стойността на винените тероари. Примери от Франция и България за дейности на

Уебинар на тема: Винен туризъм - повишаване стойността на винените тероари. Примери от Франция и България за дейности на териториално ниво и механизми за финансиране

Актуално

Посолство на Франция в България, чрез Националното сдружение на общините в Република България, отправя покана към българските общини за участие в уебинар на тема: Винен туризъм - повишаване стойността на винените тероари. Примери от Франция и България за дейности на териториално ниво и механизми за финансиране. Уебинарът ще се състои на 18 ноември 2021 (четвъртък) от 11:00 ч. до 13:15 ч. в платформата ZOOM.

Регистрация за участие в събитието можете да заявите на следния онлайн адрес: https://tinyurl.com/BG-invitation-webinair. Осигурен е симултанен превод на френски и български език.

В Уебинара ще вземат участие Пиер Колио - директор на Френския институт в България и съветник за сътрудничество и културна дейност в Посолство на Франция в България, Таня Цветкова и Стефан Спасов - представители на дирекция Развитие на селските райони в Министерство на земеделието, храните и горите, Алекси Льобра - директор на федерацията на МИГ във Франция, Жозе Осете - директор на Асоциация Инициативи Франция-Централна и Източна Европа (IFECO) и Елен Хампарцумян - отговорник проекти Климат, земеделие, устойчиво развитие, здравеопазване, DAECT, Министерство на Европа и външните работи на Франция. Модератор на събитието ще бъде Мари-Люс Гиб, регионален съветник по земеделие в Посолство на Франция в България.

По време виртуалната среща презентация ще направи г-жа Цвета Киров от кооперативно сдружение CVETOSKOP. Сдружението е партньор и при организирането и провеждането на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИАДА, който се превърна в традиционен за Стара Загора и дава среща на водещите винарни от страната на винопроизводители от чужбина с ценители на напитката. Презентацията на Цвета Киров е от
11.10 часа и ще запознае участниците във форума с проект между Франция и България за развитие на винения туризъм.

От българска страна своя опит ще представят общините Родопи и Сандански, както и Ралица Георгиева от Zornitza Family Estate Relais & Chateaux.

Линкът за включване в срещата, както и повече информация за събитието, можете да намерите в приложената програма или на сайта на НСОРБ.

Документи за сваляне

Още новини