Начало Новини Актуално Удължава се срокът за бележки и предложения от бранша по Проекта на идентифицирани потребности за Новата ОСП

Удължава се срокът за бележки и предложения от бранша по Проекта на идентифицирани потребности за Новата ОСП

Актуално

Обща селскостопанска политикаДо 28 юли 2020 г. се удължава се срокът за изпращане на бележки и предложения от бранша по Проекта на идентифицирани потребности за Новата Обща селскостопанска политика (ОСП). Документът е следващата стъпка, която България предприема за изготвянето на Стратегическия план за ОСП 2021 - 2027 г.

Министерството на земеделието, храните и горите призовава представителите на бранша да бъдат активни и да предоставят предложения по публикувания, на сайта на ведомството, за обществени консултации документ. Те ще са в основата за разработване на мерките, прилагани в сектора, през следващите 7 години.

От Министерството на земеделието, храните и горите припомнят, че и проектът на зелени практики е публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството, раздел ОСП 2021 - 2027. До 10 август ще се приемат становища от заинтересованите страни - кои от добрите земеделски практики, представени в списъка, могат да намерят място като мерки в Стратегическия план за подпомагане в новия програмен период.

Още новини