Начало Новини Актуално Учители предлагат Пламен Петков за почетен гражданин на Стара Загора

Учители предлагат Пламен Петков за почетен гражданин на Стара Загора

Актуално

Пламен Петков

Да бъде обявен за почетен гражданин посмъртно Пламен Петков - българският герой, който загина във Великобритания, спасявайки 5-годишно момиченце от удавяне, предложи учителският колектив на ПГЕ "Джон Атанасов" в Стара Загора.

Младият мъж е възпитаник на гимназията от випуск 1998 година, но преподавателите и директорът на училището Начо Начев още си спомнят с най-добри чувства са свития и скромен младеж. Бил отличник, винаги отзивчив към околните, затова всички го обичали, разказва класната му Златка Станчева.

"Възпитано и добро дете беше Пламен. Никога не е влизал в конфликти, но беше по-затворен. След завършване на училище не идваше на годишните срещи с класа, вероятно, защото вече е бил в Англия със семейството си", каза още Станчева.

От гимназията подготвят писмо-номинация до кмета Пламен да стане почетен гражданин на Стара Загора.
Във Великобритания Пламен заминава с родителите си преди 7 години. Работил е като електротехник в сътънската фирма "Вулкан билдинг сървисиз". Живеел е близо до дома на майка си Антоанета (56 г.) в Сътън, графство Съри.

На фаталния 26 май Пламен Петков се разхождал с любимата си край брега по плажа в Уест Уитъринг, споделили близките му пред полицията. Те били привлечени от виковете за помощ на една майка, чиято дъщеричка била повлечена навътре във водата, заедно с пояса, с който плувала. Плажът бил пълен с хора, но Пламен реагирал пръв. Той скочил във водата, последвали го приятелката му и още една жена. Петков достигнал бързо до детето, извадил го от пояса и успял да го подаде на приятелката си. За жалост, течението го повлякло навътре в морето и това се оказало фатално.

Информация: вестник Новината

Още новини