Начало Новини Актуално Учители и ученици от Стара Загора - с грамоти за чуждоезиково обучение

Учители и ученици от Стара Загора - с грамоти за чуждоезиково обучение

Актуално

Пет от наградите на конкурса за ученици „Моето училище - европейско училище“, организиран от Българската асоциацията за качествени езикови услуги ОПТИМА, обраха участниците от старозагорската езикова школа, съобщи директорката Диана Турлакова. Янина Генчева (10 г.), Леда Драгиева (12 г.), Димо Станев (15 г.), Даниел Любомиров (15 г.) и Жасмина Митева (13 г.) са наградените ученици, които са се състезавали със 180 свои връстници от цялата страна. Те са писали стихотворения и есета на езика, който изучават в школата.

Янина е носителка на първата награда в своята група и на тържеството по повод 10 години от създаването на ОПТИМА тя е прочела своето стихотворение пред гостите и участниците в проявата.
С още два сертификата се е обогатила колекцията на старозагорската Езикова школа към НЧ “Родина“ – за своите успехи в преподавателската работа учителката по английски език Надя Василева е удостоена с пристижното отличие "Преподавател на годината". За цялостната си дейност и за особени заслуги за утвърждаването на асоциацията като водеща по езикови услуги сертификат получава и директорката Диана Турлакова, както и школата като образователна институция.

„Това е много високо признание както за преподавателите, така и за нашите ученици“, сподели пред „Новината“ Диана Турлакова, която е член на УС на ОПТИМА. Според нея, тези 10 години от създаването на асоциацията са доказали, че езиковото обучение у нас може да бъде на европейско ниво. Школата в Стара Загора има още два сертификата от инспекциите, направени през последните години, които са гарант не само за нивото на обучение, но и за легитимността на дипломите, с които учениците завършват съответния курс. Тя е основател и акредитиран член на ОПТИМА, в която членуват и български университети, и езикови гимназии.
В момента школата участва в проект за изравняване на стандартите за езиково обучение. В него са включени още институции от Полша, Румъния, Словения и Гърция. Целта на проекта е да се създадат такива стандарти на обучение, които да са съизмерими със системата на обучение в европейската асоциация, за да могат да се признават както дипломите, така и инспекциите, извършвани от съответните институции.

Информация: вестник Новината

Още новини