Начало Новини Актуално Училищна Телерик Академия стартира безплатни школи по програмиране за ученици в Стара Загора

Училищна Телерик Академия стартира безплатни школи по програмиране за ученици в Стара Загора

Актуално
1telerik MAНай-машабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас отвори кандидатстването за учебната 2018-2019 г.
Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на две безплатни школи по алгоритмично програмиране за ученици в 4-7 клас в Стара Загора. Едната школа се реализира със съдействието и на територията на ZaraLab Academy и е отворена за всички ученици в града и региона. Втората се провежда в Профилирана природоматематическа гимназия Гео Милев и е достъпна за ученици, преминали вече едногодишно обучение. Кандидатстването е отворено до 30 септември през сайта на Училищна Телерик Академия.
В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия ще организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др.
Училищна Телерик Академия в цялата страна, с подкрепата на Фондация Америка за България подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.
Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено, безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.
 

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да участват в безплатната програма Алгоритмично програмиране. Кандидатстването вече е отворено и изисква регистрация на сайта на Академията и явяване на тест с логически задачи.
Обучението навлиза в дълбочина в света на програмирането като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика. Близо 70% от състезателите в групите за 4-7 клас през изминалата учебна година са възпитаници на Академията.
Продължителността на програмата е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.
Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.
 
За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikKidsAcademv и Twitter @TelerikAcademy.
 

За Телерик Академия

Телерик Академия е водещата образователна организация в България, която подготвя следващото поколение дигитални лидери и професионалисти. С фокус върху най-новите технологии, обученията в Телерик Академия подпомагат развитието на курсистите и реализацията на тяхната успешна кариера.
Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев, Телерик Академия е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега, над 13 500 души са се обучавали присъствено, а 51 хил. онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси.
В началото на 2017 г. основателите наTelerik поемат ръководството на Телерик Академия, която е отделена като независима организация. За повече информация: telerikacademy.com.
 

За Фондация Америка за България

Фондация Америка за България е независима, непартийна и неполитическа американска благотворителна организация. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо - американския инвестиционен фонд, създаден по Закона за подпомагане на източноевропейската демокрация от 1989 година чрез Американската агенция за международно развитие.
Фондация Америка за България подпомага укрепването на динамична пазарна икономика и на институциите на демократичното общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния й потенциал на успешна и модерна европейска нация. Даренията, предоставени от Фондация Америка за България, развиват дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. За повече информация: www.us4bg.org
 

Подкрепата за Училищна Телерик Академия е осигурена от Фондация Америка за България. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Телерик Академия и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори.

 

За контакт, Телерик Академия:

Още новини